zoek-offerteVul je postcode in

vergelijk-kies-offerteOntvang & vergelijk offertes

kies-offerteKies de beste aannemer

Uitbouw algemeen

Ben je op zoek naar een manier om je woonruimte uit te breiden? Dan is een aanbouw de beste keus.

Wij vertellen je graag meer over bijvoorbeeld prijzen en kosten maar ook welke keuzes je kan maken en waar je op moet letten.

De kosten van een uitbouw

Een aanbouw wordt ook wel een uitbouw genoemd en is een nieuw gedeelte dat aan een bestaand gebouw wordt gebouwd. Je creëert meer ruimte in je huis en vaak ook meer licht.

Een aanbouw met minimale afwerking is er al vanaf 15.000 euro maar alles hangt natuurlijk samen met jouw wensen.

Vind aanbouwdeals! 

Kies je bijvoorbeeld voor een prefab of maatwerk aanbouw? Prefab is veelal de goedkoopste optie maar maatwerk past vaak mooier bij je huis.

Hoe komt de prijs van een aanbouw tot stand?

Allereerst zijn de afmetingen van het project van belang. Kies je voor een grote aanbouw over de gehele breedte van je huis dan zal deze duurder uitpakken als een kleine aanbouw voor bijvoorbeeld een bijkeuken.

Verder zijn de breedte en diepte van de uitbouw prijsbepalend.

  • Diepte: voor ongeveer een 0,5 meter meer of minder diepte zijn de kosten rond de €1280.-

Nu lijkt een ½ meter niet veel maar in de praktijk is het behoorlijk veel ruimte. De breedte is nu eenmaal vaak meer als de diepte dus wanneer je de diepte van je uitbouw zou laten toenemen krijg je er meer ruimte voor terug als wanneer je de breedte zou laten toenemen.

  • Breedte: Wanneer je de breedte van de aanbouw toe laat nemen zijn de kosten ongeveer €1000.- per 0,5 meter. Het voordeel van meer breedte is dat je tuin ‘gespaard’ blijft. Kies je voor een aanbouw over de gehele breedte van je huis dan is de beleving van meer ruimte het meest optimaal.

Meer ruimte maar geen plek voor een aanbouw?

Kies dan voor een dakkapel! Dit is vaak veel goedkoper en geeft je heel veel ruimte op zolder. Dakkapel offertes kan je hier aanvragen en natuurlijk zijn die ook gratis en vrijblijvend.

uitbouw informatie

Kosten berekenen m2

De kosten voor een uitbouw kan je berekenen per m2. Dit geeft je een grove schatting van de verwachte kosten voor je uitbouw. 

kosten per m2 berekenen

Kosten berekenen m3

Wil je de geschatte kosten per m3 uitrekenen? Dat is uiteraard ook mogelijk en geeft je een betere indicatie van de uiteindelijke prijs omdat hier in ook de hoogte van je uitbouw in de berekeningen wordt meegenomen. 

kosten per m3 berekenen

Offerte op maat

Wil je een exacte prijsopgave die op jullie wensen is gemaakt en waarbij je zekerheid hebt over de kosten? Dan kun je hier, gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van 6 lokale vakmannen. 

Offerte op maat