Tot de volgende klus!

Kosten voor het bestraten van je tuin

De kosten voor het bestraten van je tuin zijn dus over het geheel genomen prima te doen en voorkomt een hoop ellende.

Kosten voor het aan laten leggen van een betontegel terras, tuinpad of oprit liggen ongeveer tussen de 32 euro en 90 euro per m2.

De betontegels zelf kosten ongeveer 15 euro tot 35 euro per m2. Ophoog zand en zand om mee te voegen kost ongeveer 45 euro tot 75 euro per big bag. Voor ongeveer 20 m2 tuinterras met betontegel heb je ongeveer een big bag ophoog en voeg zand nodig.

Wil je duidelijkheid over de prijzen voor een bepaald aantal vierkante meters betontegels? Vul dan hier het formulier in en ontvang binnen ongeveer 48 uur maximaal 7 offertes van lokale vakmannen. Wanneer je prijzen vergelijkt kun je altijd de goedkoopste optie vinden.

Gebakken tegels

Nu terug naar de tegels! Gebakken tegels zijn iets duurder als betontegels maar zijn verkrijgbaar in veel meer varianten en soorten. Er is altijd een gebakken tegel die aan jouw wensen voldoet.

Gebakken tuintegels worden vaak toegepast, zelfs in de wegenbouw, omdat ze erg sterk zijn, moeilijk beschadigen en door het kleine formaat in veel verschillende patronen gelegd kunnen worden.

Deze legmotieven bieden veel stijlmogelijkheden. Drukke legmotieven met kleine gebakken tuintegels passen goed in een rustige tuin. Rustige motieven passen goed op smallere paden en opritten. Het leggen van tuintegels is niet makkelijk en zwaar dus een vakman kan je goed helpen.

Gebakken tuintegels kosten en prijzen

Gebakken tuintegels kosten tussen de 25 euro en 50 euro per m2, daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met de kosten voor ophoogzand, voegzand en afwerkingsmaterialen. Denk daarbij aan opsluitbanden en bijvoorbeeld grind.

De prijzen voor tuintegels in een speciaal legpatroon kan meer kosten met zich meebrengen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en de stratenmaker kan je vaak adviseren over de beste kleur voor jouw tuin.

Besparen op tuintegels

Wil je besparen op de kosten? Vraag dan meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen. Soms is het ook nog mogelijk om te onderhandelen met de stratenmaker van je keuze. Offertes zijn altijd vrijblijvend en gratis. Je ontvangt meteen maximaal 7 offertes. Wil je een offerte aanvragen? Dat kan in bovenstaand formulier.

Offerte aanvragen? Dat kan hier!

stratenmaker

Kies de juiste stijl van sierbestrating

Het belangrijk om na te denken over het type bestrating dat je wil gebruiken voor je tuin, oprit, carport of voortuin.

De kleur is natuurlijk afhankelijk van het type sierbestrating dat je gaat laten aanleggen. Denk daarbij na over de kleur van je tuin (bijvoorbeeld in de zomer). Zo kan je beter geen rode stenen laten aanleggen als je veel blauwe bloemen of planten met blauwe bloesems hebt.

Ook is sierbestrating verkrijgbaar is verschillende patronen. Er zijn drukke en rustige patronen en de vakman kan je de voordelen en nadelen van de verschillende patronen zeker uitleggen.

Een lokale vakman vind je hier!

7 x besparen op je tuinbestrating

1 Kies een simpele steen

Leuk hoor, marmer in de tuin maar het is ontzettend duur en een betaalbare sierbestrating kan even mooi uitpakken.

2 Kosten sierbestrating beperken

Wil je toch een duurdere steensoort voor je sierbestrating gebruiken? Kijk dan eens of je niet een combinatie van stenen kan maken. Een mooie duurde sierbestratingsteen met een wat betaalbaardere variant kan een mooi patroon opleveren. In een offerte van je stratenmaker staan alle prijzen en kosten vermeld.

3 Maak een plan (met je hovenier)

Voordat je een offerte ontvangt van je stratenmaker zal hij samen met jouw een plan maken voor de tuinbestrating. Ook kan hij je vertellen welke afmetingen er bijvoorbeeld aangeraden worden voor een terras, patio of tuinpad.

4 Vraag offertes aan voor tuinbestrating

Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kan je de redelijke prijs bepalen voor je sierbestrating en de kosten per uur voor je stratenmaker.

Offertes vraag je hier aan. Een offerte is kosteloos en je ontvangt er meerdere binnen 48 uur. Uiteraard ben je niet verplicht een van deze offertes af te nemen en kan dus kosteloos vergelijken wat de prijzen in jouw regio doen.

5 Tuinbestrating offerte? Onderhandel!

Kan de stratenmaker nog wat van de prijs af doen? De kosten voor een terras kunnen flink oplopen en soms kan de stratenmaker of hovenier je nog een kleine extra korting geven.

6 Tuin bestraten? Laat wat groen!

Het is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook goed voor het grondwaterpeil in je tuin om niet je gehele tuin te laten bestraten voor de stratenmaker.

Wanneer er sierbestrating is aangebracht kan het water namelijk minder makkelijk weg en met stukken gras of groene planten in je tuin kan het water zijn weg naar de aarde makkelijk vinden.

7 Grindpad in je tuin

Wil je een goedkoop tuinpad aan laten leggen? Kies dan voor een grindpad. In Nederland kiezen de meeste mensen voor een wit grindpad in de tuin en dit geeft vaak een mooi contrast met de rest van je tuin. Ook geeft grind regenwater in je tuin alle ruimte om weg te stromen.

bestrating

De voordelen

  • 100% gratis & vrijblijvend
  • Geen verplichtingen
  • Snel en makkelijk

Bestrating en tuintegels

Het aanleggen van een nieuw tuinpad, terras of oprit is een lastige keuze en wij helpen je graag verder. In dit artikel bespreken wij, naast de prijzen en kosten voor bestrating per m2 ook tuinbestrating, sierbestrating, oprit bestrating en de stratenmaker.

Bestrating

De bestrating in je tuin aan de voorzijde of achterzijde van je huis is bepalend voor het uiterlijk en de sfeer van je tuin. Bestrating is er in sierbestrating, siertegels, oud gebakken bestrating en gebakken bestrating.

Het aanleggen van elk type sierbestrating is erg zwaar werk en 97% van de Nederlanders geeft deze klus dan ook uit handen aan een lokale vakman.

Bestrating is er voor paden, opritten, terrassen en tuin. De toepassing bepaald vaak het type materiaal dat gebruikt wordt.

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden, kosten voor bestrating per m2 en waar je de beste prijzen vind. Lees snel hier onder verder!

Tuinbestrating

De keuze voor tuinbestrating hangt veelal samen met de kosten. Kosten voor tuinbestrating hangen op hun beurt weer samen met het gebruikte materiaal.

Soorten bestrating

Je kan kiezen voor bijvoorbeeld betontegels, gebakken tegels of natuursteen tegels. Betontegels zijn het aller goedkoopste en geven je op een makkelijke manier meer terras ruimte in je tuin. Betontegels zijn erg stevig en verkrijgbaar in vierkante en rechthoekige vormen. De betontegels kunnen in veel verschillende patronen gelegd worden en de stratenmaker zal altijd zorgen dat je betegelde ruimte een beetje afloopt om te zorgen dat regenwater makkelijk weg kan van het terras. Betontegels hebben soms de neiging te verkleuren in de zon of bijvoorbeeld als er een zwembad op gestaan heeft. Een goede schoonmaakbeurt met wat natuur azijn en warm water of een hoge drukspuit geeft de tegels meestal hun oorspronkelijke kleur en feeling terug.

De kosten voor betontegels zijn laag en de meeste kosten zitten hem in de stratenmaker. De betontegels zijn echter zo zwaar en moeilijk te leggen dat een stratenmaker inhuren echt de allerbeste optie is. Vergeet ook niet dat bij het aanleggen van een terras met betontegels of een andere tuintegel er meer komt kijken dan alleen het neerleggen van de tegels. Hou rekening met vervoer van de materialen (de tegels zijn loodzwaar), het zand voor de ondergrond, het eventueel op maat moeten maken van de tegels en de afwerking.

 

bestrating

Natuursteen tuintegels

Een andere mogelijkheid is het laten leggen van natuursteen tegels in je tuin. Natuursteen tegels zijn qua prijs de duurste mogelijkheid maar het resultaat van natuursteen in je tuin is vaak super mooi. Gelukkig zijn de tegels ook minder prijzig geworden in de afgelopen jaren.

Natuursteen heeft veel voordelen. Het is een natuurlijk materiaal wat in veel maten verkrijgbaar is, van heel groot tot zeer klein. Natuursteen is ook volledig gekleurd. Een beschadiging of kras is dus nooit zichtbaar omdat er geen verkleuring ontstaat.

Soorten natuursteen zijn: hardsteen, marmer, graniet, kalksteen, travertin, leisteen en kwartsiet. Niet alle natuursteen soorten kunnen tegen het Nederlandse klimaat en de eventuele vorst in de tuin. De vakman kan je hier meer over vertellen.

Natuursteen tegels kosten

Natuursteen tegels kosten tussen de 35 euro en 75 euro per m2. Daarbij komen nog de kosten voor voegzand, ophoogzand en de kosten voor de vakman.

Per m2 kan je in totaal rekenen op een prijs van 60 euro tot 110 euro.

Wil je duidelijkheid over de prijs voor jouw tuintegels en de aanleg er van? Vraag dan kosteloos offertes aan via deze link of bovenstaand formulier.

De kosten voor natuursteen liggen hoger omdat natuursteen gewonnen moet worden uit groeven. Het extra werk maakt natuursteen duurder maar niet onbetaalbaar. Zeker wanneer je meerdere offertes aanvraagt kan je ze vergelijken en besparen door de goedkoopste stratenmaker te kiezen. Daarnaast kan je stratenmaker vaak goedkoper inkopen, omdat ze grotere partijen nodig hebben voor meerdere klanten. Ook is het leggen van natuursteen een lastige klus die je beter aan een vakman kan overlaten.

De lokale vakman voor het aanleggen van je natuursteen tegels vind je via neem.nl. Wanneer je via onze website een offerte aanvraagt krijg je aanbiedingen van lokale ondernemers die de klus graag voor je willen klaren. Het aanvragen van een offerte is kosteloos en verplicht je tot niets.

Ben je nieuwsgierig of een natuursteen binnen je budget past?

De prijzen tussen stratenmakers verschillen enorm, soms tot wel 35%. Vraag daarom hier de offertes aan en binnen 48 uur heb je duidelijkheid over de kosten.