zoek-offerteVul je postcode in

vergelijk-kies-offerteOntvang & vergelijk offertes

kies-offerteKies de beste dakkapel

Ben je op zoek naar de beste en goedkoopste dakkapel? Wij helpen je graag verder met informatie, prijzen en de beste aanbiedingen. Vergelijk offertes en bespaar tot wel 45%!

dakuitbouw

Dakkapel

Een dakkapel geeft je licht, lucht en ruimte op een voorheen misschien wel donkere zolder.
Maar wat is een dakkapel nu eigenlijk precies en wie schakel je in voor de plaatsing en installatie? 
En op welke belangrijke punten kan je letten tijdens je zoektocht? 

Een dakkapel laten plaatsen

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen kan je kiezen voor een kant-en-klare variant, deze wordt met een kraan op je dak gehesen. Of je kiest voor een traditionele dakkapel. De vakman zal deze ter plekke in elkaar zetten en deze variant heeft dan ook vaak een langere bouwtijd.

Meer ruimte op zolder

Anders dan bijvoorbeeld een dakraam geeft een dakkapel je meer ruimte op de zolder. Als hij geplaatst is kan je rechtop voor het raam staan en genieten van het uitzicht uit je dakkapel. Meer ruimte geeft ook een hogere taxatie waarde! 

Verkoopwaarde huis vergroten

De verkoopwaarde van je huis verhogen is vaak niet makkelijk maar een dakkapel kan daar wel aan bijdragen. De kosten zijn, zeker wanneer je kiest voor een prefab dakkapel, goed te doen en door offertes te vergelijken kan je ook veel besparen. 

Lees meer...

Besparen op je dakkapel?

Wil je besparen op de kosten? Wij hebben de beste tips verzameld en voor je op een rij gezet. Besparen was nog nooit zo makkelijk. 

Prijzen dakkapel

Het is natuurlijk goed om te weten wat een dakkapel gaat kosten voordat je hem bestelt; misschien is besparen niet eens nodig ?
Een dakkapel is er vanaf ongeveer 2500 euro maar je kan altijd proberen te besparen op je dakkapel. Hoe goedkoper, hoe meer geld je overhoud voor de inrichting van de extra ruimte. Lees hier hoe extra ruimte je huis in waarde kan laten stijgen.

Wij geven je graag een aantal tips over hoe je kan besparen op de aanschaf van een dakkapel.

Dakkapel offerte aanvragen

Begin allereerst met meerdere offertes aan te vragen bij je lokale vakman. Een offerte vraag je hier aan. Door prijzen te vergelijken kan je tot wel 45% besparen op je dakkapel.

Waar kan je op besparen?

  • neem een goedkope variant
  • neem meerdere dakkapellen in een keer (misschien willen je buren ook mee doen?)
  • onderhandel met de vakman, zeker als je ook meerdere buren kan overtuigen
  • Vergunningsvrije dakkapel kiezen
  • Zelf de afwerking verzorgen
  • Vraag meerdere offertes aan
 

 

Lees meer...

Prijzen en kosten dakkapel

Voordat je dakkapel geplaatst wordt wil je natuurlijk duidelijkheid over de kosten en de prijs.
Vraag daarom altijd meerdere offertes aan voor de plaatsing.
Je kan hier binnen 2 minuten 6 offertes aanvragen en dat kost je helemaal niks en verplicht je ook tot niks. 

Wanneer je meerdere offertes binnen hebt, kan je direct beginnen met het vergelijken van de prijzen. Lang niet elke vakman rekent dezelfde kosten of dezelfde prijs voor zijn diensten. Dus wil je meer weten over de prijzen? 

Begin dan hier met meerdere offertes aan te vragen bij je lokale vakman. Een offerte vraag je hier aan!

Wat bepaald de prijs van de dakkapel?

Simpel gezegd is de breedte voor het grootste deel bepalend in de prijs. Wanneer je kiest voor een dakkapel van 2 meter 2,5 meter of 3 meter zit je veelal met een standaard formaat. Standaard formaten zijn, ook als het dakkapellen betreft vaak goedkoper. 
Natuurlijk kan je er ook een nemen over de gehele breedte van je huis (vaak zo’n 5 meter) hier zijn dan wel hogere kosten aan verbonden.

Houten dakkapel prijs

De prijs voor een volledig houten dakkapel is ongeveer 3200 euro maar alles hangt af van jouw wensen.
Houten dakkapellen zijn er ook als prefab versie is vaak goedkoper. 
Kies dan wel voor een standaard afmeting van bijvoorbeeld 2 meter of 3 meter.

Lees meer...

Materiaal dakkapel

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Dan zijn er veel mogelijkheden en opties om te bespreken. Zoals de keuze voor verschillende materialen.

Kunststof of hout

Een dakkapel kan worden gemaakt uit verschillende materialen. De prijs hangt erg samen met jouw wens maar ook met het type materiaal dat je kiest. 
Er zijn 2 soorten materialen:

  • kunststof 
  • houten

Kunststof 

Een kunststof variant wordt het meest verkocht in Nederland en gaat ongeveer 50 jaar mee.

De basis is gemaakt van hout en wordt daarna afgewerkt met kunststof materialen. Vaak wordt de afwerking gedaan met Keralit en kunststof schroten. Je kan er ook voor kiezen om een houtenplanken afwerking te nemen of een van zink. Er zijn verschillende materialen te koop en de aannemer zal je meer kunnen vertellen over de voor en nadelen van verschillende materialen. 

In een kunststof dakkapel worden ook ramen geplaatst. Ook voor de ramen maak je de keus tussen kunststof kozijnen of houten kozijnen.

Inmiddels zijn er in Nederland ook volledig kunststof dakkapellen beschikbaar. Deze hebben geen houten constructie meer en bestaan dus geheel uit kunststof. Dit is onderhoudsarm en zorgt toch voor meer licht en ruimte op jouw zolder.

Lees meer...